Words associated with sound

Words associate with sound

1. She ___ in amusement when she saw her son’s red hair.

A. chuckled B. whined C. purred D. hissed

2. The patient was ___ in pain when he was brought in.

A. bubbling B. hooting C. groaning D. sniffing

3. The captain was ___ his orders loudly.

A. purring B. hissing C. hooting D. barking

4. With a ___ of boredom, he left the lecture hall quickly.

A. groan B. grunt C. sigh D. hiss

5. It was very rude of the students to ___ in mockery at their rival team during their hockey match.

A. whine B. groan C. hoot D. bark

6. The baby is ___ for milk as he is hungry.

A. chuckling B. howling C. sighing D. hissing

7. I recognise her ___ of laughter because of her shrill voice.

A. howl B. whine C. grunt D. snarl

8. I can hear the ___ of tyres whenever I drive on my tiled driveway.

A. hiss B. screech C. whine D. squeal

9. A ___ fell over the neighbourhood where the murder was committed.

A. hush B. sigh C. hiss D. purr

10. The witty speaker made his audience ___ with laughter.

A. groan B. grunt C. roar D. purr

11. From my apartment, I can hear the wind ___ every night.

A. bubbling B. howling C. hissing D. whining

12. She ___ at me to not touch her new blender.

A. whined B. groaned C. squawked D. screeched

13. With a ___ of anger, she stormed out of her husband’s office.

A. sigh B. snort C. groan D. purr

14. The students ___ with irritation at the latecomers for the fire drill.

A. snarled B. howled C. hooted D. grunted

15. The children ___ with delight as they played on the beach.

A. howled B. squealed C. squawked D. squelched

16. She stormed out of the dingy shop with a ___ of contempt.

A. grunt B. screech C. squeal D. squall

17. Ann marched into the shop ___ about the fake ruby ring sold to her.

A. sighing B. chuckling C. squawking D. squeaking

18. My sleep is interrupted by ___ stray cats every night.

A. hissing B. hooting C. squalling D. squealing

19. The door ___ open, and I saw him lying on his bed.

A. squeaked B. squalled C. squawked D. squelched

20. Whenever she ___, she is irresistible.

A. barks B. purrs C. hisses D. hoots

21. He was ___ in a low voice because of his sore throat.

A. bellowing B. barking C. croaking D. howling

22. I heard the ___ of boots in the muddy field outside.

A. squealing B. squeaking C. squalling D. squelching

23. Her ___ of alarm awakened everyone in the dormitory.

A. snort B. grunt C. squeal D. squelch

24. It is unkind of her to ___ with scorn at the gift made by the children.

A. bubble B. sniff C. squeal D. squeak

25. The boy’s ___ of fear was clearly heard from the basement.

A. snort B. snort C. squall D. squeal

26. His disrespect is shown by the way he ___ at his mother.

A. snarls B. squalls C. squeaks D. squeals

27. He likes to ___ at his wife whenever he is angry.

A. groan B. moan C. purr D. bellow

Answers:

1.A 2.C 3.D 4.B 5.C 6.B 7.A 8.B 9.A 10.C 11.B 12.D 13.B 14.D 15.B 16.A 17.C 18.C 19.A 20.B 21.C 22.D 23.C 24.B 25.D 26.A 27.D

By S.H. LOKE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: