‘air’ expressions

Wordwise

‘air’ expressions

 

WHEN you can speak eloquently you will be walking on air.

Here are some ‘air’ expressions to boost your confidence.

Fill in the blanks with the right expression.

1. We need to _______ and settle the problem about our inheritance.

A. clear the air B. charge the air

C. cleanse the air D. fill the air

2. There was great excitement ________ on her wedding day.

A. on the air B. in the air C. off the air

D. up in the air

3. ‘Sesame Street’ is _______ now so call the children.

A. in the air B. on the air C. off the air

D. into the air

4. Our trip to Japan is _______ as our leave has not been approved.

A. on the air B. off the air

C. up in the air D. out of thin air

5. ______diseases spread easily in crowded places.

A. Air flow B. Airspace C. Airborne

D. Airspeed

6. In remote areas there is a regular _______of supplies.

A. air drop B. airdrome C. airfare

D. airflow

7. The injured were ________ to a nearby hospital.

A. air locked B. airmailed C. airlifted

D. airbrushed

8. After too much heavy drinking, some of the passengers displayed _______.

A. airlock B. airplay C. air rage

D. air raid

9. A Korean plane was shot down because it flew into Russian ________.

A. airlift B. airspace C. airflow

D. airway

10. John is ________ having obtained straight As in his SPM examination.

A. floating on air B. swimming on air

C. flying on air D. dancing on air

11. We landed on an ________ with the sea on both sides.

A. airport B. airdrop C. airstrip

D. air terminal

12. Faisal has an _______ alibi, so he is not afraid to go to court.

A. air power B. airlock C. airtime

D. airtight

Answers:

 

 

1.A, 2.B, 3.B, 4.C, 5.C, 6.A, 7.C, 8.C, 9.B, 10.A, 11.C and 12.D.

 

tengkp

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: