Idiom exercises

 

 

CHOOSE the idiom whose meaning is given in the brackets:

1. In the 1939 movie The Wizard Of Oz, Judy Garland plays Dorothy Gale, an orphaned girl who (is completely bored with) her drab life on her Uncle Henry and Auntie Em’s dusty farm in Kansas.

A. gets a kick out of

B. is tickled to death with

C. is sick and tired of

2. Dorothy believes that the fulfilment of her wish to travel “over the rainbow” to a different world will (make her feel happier).

A. harden her heart

B. do her heart good

C. set her heart at rest

3. When the Wicked Witch of the East is killed, the Wicked Witch of the West says that Dorothy (is responsible for the death).

A. gets blood from a stone

B. sweats blood

C. has blood on her hands

4. The Wicked Witch of the West threatens Dorothy with (death).

A. the long sleep

B. a bag of bones

C. the sword of Damocles

5. Dorothy, who wants to go to the Emerald City to ask the Wizard of Oz to help her return to Kansas, and her three travelling companions – the Scarecrow, the Tin Man, and the Cowardly Lion – (become very friendly with each other).

A. put two and two together

B. hit it off

C. pull it off

6. On the way to the Emerald City, all four of them (become joyful) by singing.

A. raise themselves up above the crowd

B. lift up their hearts

C. raise their eyebrows

7. The Cowardly Lion (is very timid).

A. could not say “boo” to a goose

B. gets cold feet

C. cries over spilt milk

8. (Feeling afraid), the Cowardly Lion says that someone is pulling his tail.

A. Crying buckets

B. Looking like death warmed up

C. Shaking in his shoes

9. It (is discovered) that the Cowardly Lion is the one pulling his tail!

A. turns up

B. turns out

C. turns down

10. Dorothy eventually learns that (one’s home, however humble it may be, is the most satisfying place on earth).

A. chickens come home to roost

B. charity begins at home

C. there’s no place like home

 

Answers

1. C      2. B       3. C      4. A       5. B

6. B     7. A       8. C      9. B       10. C

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: